loading...
روستای دزک
closed بازدید : 1212 چهارشنبه 16 مرداد 1392 نظرات (0)

 

 

 

 

 https://rozup.ir/up/dezaki/OTOKO/%D9%81%D8%B1%D8%B4%20%D8%A8%D8%A7%D9%81%DB%8C%20%D8%AF%D8%B2%DA%A9-%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1%D9%85%D8%AD%D8%A7%D9%84%20%D9%88%D8%A8%D8%AE%D8%AA%DB%8C%D8%A7%D8%B1%DB%8C.jpg

 

 

 

 

 

استان چهارمحال و بختياري به علت شرايط جغرافيايي خاص خود و قرار گرفتن در منطقه اي کوهستاني و سردسير ، همواره از شرايط مساعدي براي توليد فرش دستباف برخوردار بوده است و توليد فرش نسبت به ساير صنايع دستي از اهميت بيشتري برخوردار است و قالي عمده ترين صنعت دستي استان چهارمحال و بختياري است که در درجه اول در روستاها ، بعد در بين عشاير اسکان يافته و دست آخر در شهرها رواج کامل دارد . قالي از وسايل لوکس زندگي عشاير محسوب مي شود و نشانگر منزلت و تفاخر آنهاست .

مهمترين مناطق قاليبافي در استان چهارمحال و بختياري عبارتند از : چالشتر - سامان - اشگفتک - پيربلوط - ارجنگ - وردنجان - فرخ شهر - بروجن - بلداجي - فرادبنه - دزک - هيرگان - باباحيدر - اردل و نواحي تابعه آن - شلمزار و همچنين گروه فرشهاي طايفه اولاد .

 

 

برای مشاهده متن کامل به ادامه مطلب مراجعه فرمایید

closed بازدید : 669 یکشنبه 13 مرداد 1392 نظرات (0)

سایت استانداری چهارمحال و بختیاری جدید ترین تقسیمات سیاسی و مصوبه های هیئت دولت در مورد ارتقاء چهار شهر و یک بخش را در استان اعلام و انتشار کرد. همچنین اتفاق مهم دیگر را می توان به جدایی دهستان دستگرد و اضافه شدن این دهستان به شهرستان شهرکرد دانست. دهستان دزک در شهرستان کیار باقی ماند و به انتهایی ترین نقطه شرقی شهرستان کیار تبدیل شد.

 

 

 

http://www.kiarebidar.com/images/1392/5/kiar-1392-5-kiar_copy.jpg

به نقل از سایت استانداری :

یزدان جلالی گفت: هيأت دولت با افزوده شدن چهار شهر و يك بخش جديد در مجموعه تقسيمات كشوري چهارمحال و بختياري موافقت كرد.

وی تأکید كرد: شهر سردشت در بخش رودشت شهرستان لردگان به عنوان مركز بخش رودشت، روستاي دوآب صمصامي بخش صمصامي شهرستان كوهرنگ به عنوان شهر جديد مركز بخش صمصامي، روستاهاي تلورد و چمن گلي به عنوان شهر بازفت در بخش بازفت شهرستان كوهرنگ و ارتقا روستاي هاروني بخش لاران شهرستان شهركرد به عنوان تغييرات جديد در تقسيمات چهارمحال و بختياري به تصويب هيأت دولت رسيد.

جلالي افزود: بنا به پيشنهاد وزارت كشور و تصويب هيأت دولت، بخش جديد فرخشهر از توابع شهرستان شهركرد متشكل از دهستان دستگرد و روستاهاي تابعه و دهستان فرخشهر تشكيل مي شود.

رئیس شورای اطلاع رسانی چهارمحال و بختیاری وي تصریح کرد: طبق اين مصوبه، روستاهاي كيار شرقي از شهرستان كيار جدا شده و به بخش جديد فرخشهر از توابع شهرستان شهركرد الحاق مي شود.

جلالی گفت: مصوبه ايجاد بخش جديد فرخشهر، ۲۶ اسفند ۱۳۹۱ و مصوبه ايجاد چهار شهر جديد در چهارمحال و بختياري، ۱۷ بهمن پارسال از وزارت كشور به هيأت دولت ارسال شد.

 

همچنین در سایت خبری کیار بیدار این خبر امده است :

 

دهستان دستگرد امامزاده متشکل از روستا های دستگرد،ایرانچه،سورک و خیر آباد با مصوبه هیئت دولت از شهرستان کیار جدا و به شهرستان شهرکرد پیوست .

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کیار بیدار دهستان دستگرد که در شرقی ترین قسمت شهرستان کیار و در مجاورت شهرستان های بروجن و شهرکرد قرار داشت با مصوبه هیئت دولت از شهرستان کیار جدا شد و با پیوستن به شهرستان شهرکرد بخش جدید فرخشهر به مرکزیت این شهر را تشکیل داد .

شهرستان کیار در سال 1386با تفکیک بخش کیار از شهرستان شهرکرد و بخش ناغان از شهرستان اردل تشکیل شد .تشکیل این شهرستان به مرکزیت شلمزار نارضایتی بسیاری از ساکنان بخش های الحاقی را در پی داشت تا آنجا که اهالی و ساکنان دهستان دستگرد به دلیل مشکلات بسیار زیاد که مهمترین آن مشکل تردد از دستگرد تا شلمزار بود خواهوان جدایی از شهرستان کیار و پیوستن به شهرستان شهرکرد شدند .

 

 

برای ارسال نظر در مورد این مطلب در انجمن  اینجا را کلیک کنید

closed بازدید : 613 شنبه 01 تیر 1392 نظرات (0)

در این پست از وبلاگ قصد دارم دو روستای دیگر با نام دزک رو بهتون معرفی کنم، اولین روستا در استان خودمون هست بنام دزک علیا:

 

دزک علیا در استان چهارمحال و بختیاری-شهرستان کوهرنگ-بخش دوآب صمصامی قرار دارد. این روستا دارای طبیعتی بکر وزیبا با مردمی خون گرم که شغل اکثریت آنها کشاورزی است و با داشتن خاکی از نسبتا حاصل خیز و چشم انداز های طبیعی بسیار زیاد یکی از بهترین روستا ها به شمار می رود.

 

و اما روستای دزک بعدی در استان سیستان و بلوچستان و در شهرستان سراوان قرار دارد:

روستای دزک شهرستان سراوان تنها روستا در سیستان و بلوچستان است که چندین اثر تاریخی را در خود جای داده است .وجود 5 اثر تاریخی در روستای دزک که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده است ، این روستا را به مکانی کاملا تاریخی تبدیل کرده است .

 

 

 

برای آشنایی و مطالعه ادامه نوشته به ادامه مطلب مراجعه فرمایید ...

closed بازدید : 503 جمعه 24 خرداد 1392 نظرات (0)

چهارمحال و بختیاری

استان چهارمحال و بختیاری یکی از استان های مرکزی ایران به مرکزیت شهرکرد است. استان چهارمحال و بختیاری سرزمینی مرتفع در فلات مرکزی ایران است و قلمرو این استان ۱۶هزار و ۴۰۳ کیلومتر مربع و بیست و دومین استان کشور از نظر مساحت می باشد. این استان از شمال و مشرق به اصفهان، از مغرب به خوزستان، از جنوب به کهگیلویه و بویراحمد و از سمت شمال غربی به لرستان محدود می‌شود. این استان دارای ۱۶ قله مرتفع با ارتفاع بیش از سه هزار و ۵۰۰ متر مربع می باشد و قله چهار هزار و ۵۴۸ متری زردکوه بختیاری در آن قرار دارد.
با توجه به غلبه معیشت روستایی و عشایری، جریان توسعه صنعت از رونق چندانی برخوردار نیست. به علت عشایری – روستایی بودن منطقه شهرکرد، نوع زندگی، آداب و رسوم حاکم بر جامعه و ساخت و بافت روستاها مبین استقرار های کهنه و نو عشایری روستایی در منطقه است.



تاریخچه

بختیاری به جامانده از اتابکان لر بزرگ به مرکزیت ایذه می باشد عباس اقبال آشتیانی در تاریخ ایران می گوید بختیاری را از زمان اتابکان لر بزرگ به این نام می شناسند اتابکان زیر نظر سلجوقی ها حکومت می کردند اولین قانون تقسیمات کشوری مورخ ۱۳۱۲ خورشیدی تحت عنوان قانون ایالات و ولایات، منطقه بختیاری را که تا قبل از آن به عنوان مجموعه ای واحد بود و به وسیله ایلخانی اداره می شد به چند بلوک تقسیم کرد. طبق این قانون بلوک ایذه تحت حاکمیت حاکم اهواز وبلوک آخوره (فریدونشهر) داران، گندمان، لردگان، اردل و غیره تحت سلطه حاکم نشین اصفهان قرار گرفت. در پی این تقسیمات منطقه بختیاری عملاً به سه حوزه مجزا و متمایز از هم تبدیل گردید:
حوزه مال امیر (ایذه)، دهدز، باغ ملک، رامهرمز، هفتگل، مسجدسلیمان، لالی و قسمتهای بختیاری نشین شوشتر، دزفول، اندیمشک و گتوند از بختیاری جدا و جزء حکومت اهواز و ولایت خوزستان شدند.
حوزه فریدن ، فریدونشهر چادگان و لنجان تحت عنوان بلوکات حاکم نشین اصفهان و در ردیف بختیاری مرکزی قرار گرفتند.

حوزه استان کنونی چهارمحال و بختیاری که در قالب یک حوزه تابع اصفهان شد.
چهارمحال و بختیاری تا قبل از سال ۱۳۳۲ در قالب شهرستان شهرکرد و بختیاری از شهرستانهای استان اصفهان بشمار می آمد. در این سال، شهرستان شهرکرد از استان اصفهان جدا و به عنوان فرمانداری مستقل بختیاری در تقسیمات سیاسی کشور قرار گرفت. در سال ۱۳۳۷ شمسی فرمانداری مستقل بختیاری و چهارمحال به فرمانداری کل ارتقاء می یابد و در محدوده آن فرمانداری های جدید بروجن و نیز بخش های جدید شوراب و گندمان ایجاد می گردند. در مصوبه سال ۱۳۵۲ هیئت وزیران، فرمانداری کل چهارمحال و بختیاری به استانداری چهارمحال و بختیاری ارتقا یافت.
نام چهارمحال و بختیاری اشاره به دو بخش چهارمحال و منطقه بختیاری دارد. چهارمحال بخشی روستانشین میان اصفهان و منطقه بختیاری بود که از چهار ناحیه تشکیل می شد: لار، کیار، میزدج و گندمان. در تقسیمات کنونی استان، لار و کیار در شهرستان شهرکرد، میزدج در شهرستان فارسان و گندمان در شهرستان بروجن قرار می‌گیرد، بختیاری نیز شامل شهرستانهای کوهرنگ ، فارسان ، اردل و لردگان می باشد.


جغرافیای سیاسی

استان چهارمحال و بختیاری با مساحت ۱۶۵۳۲ کیلومتر مربع دارای یک درصد از کل وسعت ایران است و بیست و دومین استان کشور از نظر مساحت می باشد. این استان بین ۳۱ درجه و ۹ دقیقه تا ۳۲ درجه و ۴۸ دقیقه عرض شمالی و نیز ۴۹ درجه و ۲۸ دقیقه تا ۵۱ درجه و ۲۵ دقیقه طول شرقی قرار دارد. از شمال و شرق به استان اصفهان، از غرب به استان خوزستان، از جنوب به کهگیلویه و بویراحمد و از شمال غرب به استان لرستان محدود است.

شهرستان های استان عبارتند از:
اردل، بروجن، شهرکرد، فارسان، کوهرنگ، لردگان


جغرافیای طبیعی

شکل طبیعی استان بر مبنای ارتفاعات میانی رشته کوه زاگرس استوار گشته است. این منطقه با وجود مساحت کم ده درصد از منابع آب کشور را در اختیار دارد. به علت ماهیت کوهستانی مرتفع، که در مسیر بادهای مرطوب سیستم های مدیترانه ای قرار داشته و موجب صعود و تخلیه بار این سامانه ها می گردد، این استان دارای بارش نسبتاً مناسب است. غالبا در مناطق مرتفع نوع بارش به صورت برف است و وجود ارتفاعات پوشیده از برف یکی از ویژگی های اقلیمی این استان است. انباشت برف در ارتفاعات استان سبب شده معروفترین رودخانه های دایمی جنوب غربی و مرکزی ایران یعنی کارون، زاینده رود و دز از ارتفاعات این استان سرچشمه گیرند. فرو نشست های بوجود آمده همزمان با حرکات زمین ساختی زاگرس و آب حاصل از ذوب برف کوه های بلند، تالابهای متعددی را در استان تشکیل داده است که زیستگاه انواع پوشش گیاهی- جانوری می باشد.
جنگل های بلوط، زالزالک و برخی دیگر از گیاهان پهن برگ و نیز آبشار ها، غارها، چشمه سارهای با دبی آب فراوان، مناطق حفاظت شده، گردشگاه ها و گرداب ها از دیگر عوامل طبیعی و اکوتوریسم استان محسوب می گردند.


مردم

مردم شهرهای شهرکرد، بروجن و فرخ‌شهر و برخی دیگر مناطق به زبان فارسی صحبت می‌کنند. مردم مناطق لردگان، اردل، کوهرنگ و فارسان به گویش بختیاری تکلم می‌کنند و بعضی شهرها و مناطق استان از جمله سامان، بن و تعدادی روستاهای اطراف شهرکرد به زبان ترکی صحبت می کنند.


راه های دسترسی:

مسیر هوایی :فرودگاه شهرکرد

مسیرهای پروازی مستقیم:

مسیر زمینی : اصفهان – شهرکرد، یاسوج – شهرکرد، خرم آباد – شهرکرد، اهواز – شهرکرد.

مسیر ریلی:-------------------

مسیر آبی: --------------------


جاذبه های گردشگری استان:

جاذبه ‌های طبیعی

تالاب چغاخور، چشمه دیمه، چشمه کوهرنگ، چشمه برم، چشمه های مولا و سرداب، دشت لاله های واژگون، منطقه حفاظت شده تنگ صیاد، منطقه حفاظت شده سبزکوه، آبشار آتشگاه، آبشار دره عشق، پارک جنگلی پروز، گردشگاه سیاسرد، غار سراب، غار یخی چما، کمربند سبز حاشیه زاینده رود، حاشیه رود کارون، آبشار تونل کوهرنگ،

جاذبه‌ های تاریخی فرهنگی

شیرهای سنگی، بردگوری ها (سنگ گبری ها) (بهمن آباد) و دوآب صمصامی و سرخون، نقش برجسته سنگی شیرین او، نقش برجسته سنگی الگی (بازفت) طاق سنگی های حوالی جونقان، پل خدا آفرین (بازفت)، کتیبه های سنگی تصویر نگاری جهان بین، نقوش چوپانی قلعه تک، کتیبه های سنگی رخ، کتیبه های مشروطیت در پیرغار (فارسان)

مساجد: اتابکان شهرکرد، جامع شهرهای شهرکرد، نقنه، کیان، هرچگان، فارسان، هفشجان و دستگرد امامزاده ، حاج شیخ علی بروجن

پلها: زمانخان (سامان)، بارز (لردگان)، دوپلان (مسیر شهرکرد به خوزستان)، بهشت آباد و دوازده امام (شهرستان اردل)
آسیاب پل زمانخان، آسیاب آتشگاه لردگان
قلعه های دزک، چالشتر، جونقان، سورک، بارده، شلمزار، قلعه سردار اسعد بختیاری
خانه آزاده چالش تر
موزه مردم شناسی (خانه ستوده چالش تر)، موزه مردم شناسی شهرکرد.

 

منبع مطلب

http://www.irantourinfo.com/IranTourInfo_images/Provinces/Chahar%20Mahal%20Bakhtiyari/Gallery/bakhtiari-tribe-1.jpg

 

http://www.irantourinfo.com/IranTourInfo_images/Provinces/Chahar%20Mahal%20Bakhtiyari/Gallery/Image5733.jpg

 

 

 

http://iren.ir/Images/News/Larg_Pic/30-1-1388/IMAGE633757394802547500.jpg

 

 

http://paranddownload.com/wp-content/uploads/2012/05/%D8%AA%D9%88%D9%86%D9%84-%DA%A9%D9%88%D9%87%D8%B1%D9%86%DA%AF.jpg

 

http://www.irantourinfo.com/IranTourInfo_images/Provinces/Chahar%20Mahal%20Bakhtiyari/Gallery/amamzadehsorak.jpg

 

http://www.irantourinfo.com/IranTourInfo_images/Provinces/Chahar%20Mahal%20Bakhtiyari/Gallery/image001_400.jpg

 

 

closed بازدید : 340 شنبه 18 خرداد 1392 نظرات (0)

تفرجگاه مفرح 'سياسرد 'به عنوان نگين سر سبز بروجن يکي از جاذبه هاي گردشگري منحصر بفرد استان چهارمحال وبختياري واقع در شهرستان بروجن در شهر بروجن محسوب مي شود.

وجود چشمه آب با پوشش انبوهي از درختان قطور ومتراکم بهشت زيبايي از آب وسبزه را در حاشيه شهر بروجن با آب هوايي مطبوع براي گردشگران فراهم کرده است.
دالان سبز پرسايه سارومفرح مسير آب چشمه سياسرد، چشم گردشگران را خيره اين نشيمن گاه دلپذير کرده است بطوري که روزهاي پاياني هفته تراکم گردشگران دراين مکان به اوج خود مي رسد.
وجود درختان چنارقطور که عمر برخي ازاين درختان را 700 ساله تخمين زده اند، برتنوع زيبايي و رونق گردشگري اين مکان افزوده است.
اگرچه تامين فضاي سبز ،امکانات بازي و سرگرمي براي کودکان و توقفگاه خودرو بر ميزان اشتياق گردشگران و رونق اين مکان افزوده است، اما استقبال از اين مکان ضرورت توسعه خدمات رفاهي بيشتر در اين مکان را افزايش داده است.
مسئولین شهر بروجن با اشاره به شروع فصل تابستان و سفر گردشگران به اين شهرستان افزوند: منطقه نمونه گردشگري سياسرد براي پذيرايي از گردشگران آمادگي کامل را دارد.

سياسرد را يکي از امن ترين و زيبا ترين مناطق گردشگري کشور و چهارمحال وبختياري باید دانست و باید اظهار داشت که در روزهاي آغازين تعطيلات تابستان،بيش از 25 هزار نفر ميهمان اين منطقه نمونه گردشگري می شوند.
با اشاره به ويژگي هاي آب و هوايي معتدل و منحصر به فرد و وجود درختان چنار چند صد ساله دراين تفرجگاه و همچنین هواي خنک و مطبوع و وچشم انداز بديع درختان کهنسال اطراف اين چشمه، مکاني بسيار زيبا را براي تفرج و استراحت ساکنين شهر بروجن و ساير گردشگران به وجود آورده است.
مردم بروجن با پيش بيني بازديد بيش از 500 هزار نفر گردشگر از اين منطقه در تابستان امسال می گویند: توسعه امکانات دراين گردشگاه براي پذيرايي بهتر از گردشگران نيازمند حمايت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري است. منطقه نمونه گردشگري سياسرد در 5 کيلومتري شهر بروجن قرار گرفته است و تا مرکز استان 65 کيلومتر فاصله دارد.

 

تصاویری زیبا به نقل از سایت خبری تابناک از سیاسرد بروجن:

 

















 

تعداد صفحات : 2

درباره ما
سرزمین من... روستای دوست داشتنی و زیبایم... نفس کشیدن در هوایت لذت بخش ترین حسیست که دارم ...وقتی از تو دور می شوم ...هر لحظه آرزویم اینست که برگردم و پا بر خاک پاکت گذارم ... سرزمین سردار بزرگ...سرزمین قلعه ی سترگ... سرزمین کوچک و دوست داشتنی ام... به سفیدی برف پیرت و به زیبایی طبیعتت...به مهربانی مردمانت...به روزهای خوب کودکی ام در دیار عشق... در دزک پاک افتخار میکنم... m.dezaki
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    قالب جدید وبلاگ رو چطور میبینین؟؟؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 190
  • کل نظرات : 8
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 532
  • آی پی امروز : 59
  • آی پی دیروز : 75
  • بازدید امروز : 137
  • باردید دیروز : 241
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 5
  • بازدید هفته : 834
  • بازدید ماه : 3,841
  • بازدید سال : 47,970
  • بازدید کلی : 672,568